+45 6186 8611 hh@coachingzonen.com

Hører du nogle gange dig selv sige: ”Det har jeg ikke haft tid til”? 

Forestil dig, at du er 100 år og ser tilbage på dit liv. Overvej om du er tilfreds med dine valg.

Tiden er dyrebar! 

Hvordan prioriterer du? Bruger du din tid på dét, der har størst værdi for dig, eller er der noget, du aldrig når – f.eks. nærvær og hygge med familien ved morgenbordet? Biograftur med din bedste ven? Læse en god bog, sove længe, løbe dig en tur, tage et varmt fodbad? 

Når der er noget, du ikke har ”tid til”, så er det, fordi du bruger tiden til noget andet.

Hvordan har du det, når du ikke prioriterer tid til dét, du ønsker dig? Er det fint? Eller har det en konsekvens? 

Har du det fint med det, så er der ingen grund til at spekulere mere over det. Er du derimod ked af, at der er noget, du ”aldrig” når, så kan det være en idé at kigge på dine værdier og prioriteter. Hvad skal skæres fra, uddelegeres eller nedprioriteres? For at kunne erobre tid til det vigtigste. 

Prioritering i livet 

Alle har 24 timer til rådighed i døgnet. Hverken mere eller mindre.

Du er nødt til selv at skabe rum til dét, du ønsker. Det kommer ikke dumpende på et sølvfad. Du får aldrig mere tid forærende. Med den tid, du har til rådighed, hvad er så vigtigst lige nu, i dag? Hvad vil du gerne se tilbage på, når dagen er omme?

Det samme gør sig gældende i en arbejdsmæssig kontekst. Dét, du bruger din arbejdstid på, må gerne være et spejl af dét, der er vigtigst. 

For at skabe de bedste forudsætninger for din arbejdslyst og -trivsel er det en god idé, at du sætter fokus på, hvordan du prioriterer din konkrete arbejdstid. Gør det klart for både dig selv og arbejdsgiver, hvordan du bruger dig selv – og dermed arbejdstiden – bedst, i alles interesse.

Når du helt ærligt de opgaver, du er allermest passioneret omkring? 

  • De opgaver, der skaber værdi? 
  • De opgaver, du får energi af?
  • De opgaver, der giver mening? 
  • De opgaver, hvor du bruger dig selv bedst og gør en forskel – for nogen – eller noget?

Eller skubber du dem hele tiden foran dig, fordi du liiiiiige skal løse noget andet, bliver afbrudt, løber ind og ud af møder? 

Stop op et øjeblik, mærk efter – arbejder du med dét, du ønsker dig? Eller sætter du ofte tempoet op og er på evig jagt efter at nå til den – for dig – ”værdifulde” opgave, der giver energi og glæde? 

Jeg håber, at du allerede er glad og fuld af arbejdslyst. Hvis ikke, så besvar spørgsmålene ovenfor – hvad skaber værdi, hvad giver dig energi, …? 

Find dét, der sandt for dig. Og sørg for at skabe rum til det, i tide. 

Det er din dyrebare (arbejds-)tid.