+45 6186 8611 hh@coachingzonen.com
Rådgivning til ledere
– om stress og trivsel

Rådgivning til ledere om stress

Mange ledere har berøringsangst, når det handler om trivsel og stress. Der kan opstå en tvivl. Hvad kan og skal man som leder blande sig i? Hvad er lederens ansvar? Og kræver det særlig viden og kompetencer at være i dialog med en medarbejder, der mistrives eller har symptomer på stress? 

Lederen gør en forskel

Når lederen er klædt på, med konkrete redskaber og viden, til at være i dialog med medarbejdere om trivsel og stress, er der større sandsynlighed for, at akut stressbelastning ikke eskalerer. Udvikler akut stress sig til en længerevarende overbelastning eller et stresskollaps, koster det på alle måder. For medarbejderen personligt, og for virksomheden.

Konsekvenser ved ikke at være klædt på til opgaven

Mange mener, at det er lederens opgave at bidrage til forebyggelse og håndtering af medarbejderstress. Lederne føler sig dog sjældent rustet til at kunne varetage opgaven. I mange tilfælde overlades den til andre (HR, ekstern hjælp o.lign.). Og i nogen tilfælde falder opgaven på gulvet. Det kan have store konsekvenser. I takt med at medarbejderens stresstilstanden forværres, er der risiko for dalende arbejdsglæde, effektivitet, engagement, kreativitet, motivation og overskud.

Rådgivning ruster lederen til at tale om stress

Coachingzonen tilbyder rådgivning til ledere, der ønsker at få konkrete redskaber og viden om stress. Vi starter med en indledende samtale, hvor formålet, lederens behov og mål afdækkes. Herefter skræddersys et forløb, hvor Coachingzonen indtager rollen som rådgiver, sparringspartner og coach. 

Målet med rådgivning

I rådgivningsforløbet kommer vi hele vejen rundt om stress, så det bliver helt klart, hvad det er.  Ny viden og konkrete redskaber konkrete skal skabe den tryghed, der skal til, at lederen fremadrettet kan være i dialog med medarbejdere om trivsel og stress – og iværksætte nødvendige tiltag, så akut stress ikke eskalerer. Målet er også forståelse af egen rolle og påvirkning på kulturen. 

Lederens udbytte

I et skræddersyet rådgivningsforløb er det muligt at tilegne sig viden og få redskaber til at:

  • Optimere betingelserne for trivsel
  • Genkende tegn på, at en medarbejder trives eller viser tegn på stress
  • Være tryg i dialogen med medarbejdere om trivsel og stress
  • Kunne igangsætte nødvendige tiltag, når en medarbejder er i en akut stresstilstand
  • Designe en holdbar indslusningsplan for en medarbejder, der er på vej tilbage efter sygemelding
  • Forstå lederrollens betydning for medarbejdernes trivsel
  • Tage ansvar for egen trivsel og mentale balance

Hvad er stress?

Er du allerede nu interesseret i at få større indsigt i hvad stress er, så er du velkommen til at lade dig inspirere  af Coachingzonens freebie, der handler om akut og længerevarende stress, stresssymptomer og nervesystemets funktioner.

Allervigtigst er informationen om tankernes betydning for stressniveauet – og hvordan den enkelte kan lære at forebygge og håndtere stress.

Modtag freebie om stress her

 

Gratis guide til ledere

Som leder kan du tage ansvar for en lang række tiltag, der kan have afgørende betydning for dine medarbejderes trivsel.

Modtag Coachingzonens lederguide til at skabe de bedste betingelser for dine medarbejderes trivsel, helt gratis. Du får forskellige guidelines og redskaber, du som leder kan bruge i dit arbejde med trivsel og stressforebyggelse. 

Hent din lederguide her

Rådgivning til ledere om stress

Om coachingzonen

Kvinden bag Coachingzonen (2006) er Henriette Høeg. Hendes mission er at være med til at skabe robuste organisationer, der tackler udfordringer og forebygger stress i tide, så både ledere og medarbejdere kan folde deres fulde potentiale ud, og trivslen kan blomstre. Glade medarbejdere har positiv effekt på bundlinjen.

 

Om Henriette Høeg

Henriette brænder for at gøre en forskel for alle – voksne som unge – der oplever mistrivsel, pres, stress eller stressrelateret angst. Hun tilbyder skræddersyede forløb med afsæt i NLP, Positiv psykologi og Metakognitiv psykologi. Henriette har en bred, faglig ballast og møder den enkelte med empati, energi og en skarp intuition.

 

Kontakt mig her

Sundhedscenteret
Frederiksgade 7
3400 Hillerød

Hos Norup
Roskildevej 46
2000 Frederiksberg 

+45 6186 8611

hh@coachingzonen.com