+45 6186 8611 hh@coachingzonen.com
Megakognitiv stresscoaching

Metakognitiv stresscoaching

– afhjælper stress og angst

Har du symptomer på angst eller stress, så anbefaler jeg dig at læse lidt videre om Metakognitiv stresscoaching. Vidste du, at dét, du er optaget af mentalt, påvirker din fysiske og følelsesmæssige tilstand? Oplever du, at:

 • Du har tankemylder og dine tanker kører i ring?
 • Det er svært at holde fokus og koncentrere dig?
 • Det er svært at være nærværende?
 • Du vågner og bekymrer dig den halve nat?
 • Du undgår forskellige situationer, du bekymrer dig om?
 • Du har ubehagelige symptomer i din krop?
 • Du “tjekker”, om du har symptomer?
 • Dine tanker styrer dig?

Det er muligt at genvinde kontrollen over din opmærksomhed, så tankerne ikke styrer dig og påvirker din tilstand.

I Metakognitiv stresscoaching lærer du at:

 • Skabe bevidsthed om de trigger-tanker, du giver opmærksomhed til
 • Tage kontrol over din opmærksomhed, så du selv vælger, hvilke tanker du giver opmærksomhed til
 • Slippe tanker om situationer og scenarier, du ikke har indflydelse på
 • Bruge nye, nænsomme strategier til at håndtere konkrete udfordringer og problemstillinger i dit liv
 • Reducere den tid, du bruger på at bekymre dig
 • Installere en STOP knap, så du kommer ud af bekymringscentrifugen

Bekymringscentrifugen er en tidsrøver 

Hvis du tror, at det er nødvendigt at bekymre dig, eller at ligefrem nytter noget, holder du dig selv fast i en slags bekymringscentrifuge. Den kan køre derudaf i én uendelighed – i minutter, timer, dage, uger eller måske månedsvis. Dét stjæler en masse af din tid og en bunke energi – uden at du kommer nogen vegne.

Effektive redskaber 

De redskaber, du får i Metakognitiv stresscoaching, er så effektive, at du efter blot 3-5 samtaler vil opleve en mærkbar ændring i din tilstand.

Med redskaberne kan du:

 • Afgrænse tidsrummet med forestillinger, katastrofetanker og bekymringer
 • Flytte dit fokus til dét, der sker i livet – uden for dit hoved
 • Finde løsninger og handle på problemstillinger

Du kan også bruge redskaberne til:

 • Stressforebyggelse
 • Håndtering af angst
 • Håndtering af eksamensangst
 • Håndtering af præstationsangst

Vil du have en fjernbetjening til din bekymringscentrifuge?

Du kan bestille enkeltstående samtaler eller købe rabat-klippekort til et forløb. Du vælger selv, om du ønsker at mødes i Hillerød eller på Frederiksberg. Samtalerne kan også foregå på telefon. Indholdet og udbyttet er det samme, uanset hvad du vælger.

Flere muligheder

Det kan være, at du har gavn af også at arbejde med andre redskaber end dét, du får i Metakognitiv stresscoaching. Dit specifikke behov afdækkes i indledende samtale, og jeg skræddersyr dit forløb, så du får præcis det, du har brug for.

Metakognitiv stresscoaching Coachingzonen

Bekymringer, stress og angst

Ifølge banebrydende forskning er den største kilde til stress overtænkning, bekymring og konstant fokusering på mulige trusler i hverdagen – i privat- eller arbejdslivet. Når vi bruger mange timer dagligt på at spekulere og bekymre os, bliver energikontoen tappet – og livsglæden påvirket. Alle mennesker har mange tanker! Hjerneforskerne siger, at vi har et sted mellem 60.000 og 90.000 tanker om dagen. Størsteparten af dem er godt nok ubevidste, og kun ca. 10% af dem kommer op til overfladen; op i din bevidsthed.

 

Tag kontrollen over din opmærksomhed

Du kan på ingen måde styre hvad det er for tanker, der dukker op, og om de er positive eller negative. Men du styrer, om du giver en specifik tanke opmærksomhed eller ej. Giver du en negativ tanke særligt fokus, så kommer du ind i en slags bekymringscentrifuge, og du vil helt givet opleve, at din tilstand og dit humør bliver påvirket efter relativt kort tid. Kender du de der negative tanker, der ofte indledes med et: ”Åh nej, hvad nu hvis…”?

 

Den metakognitive metode er effektiv

Ophavsmanden hertil er Adrian Wells; en britisk psykolog og professor ved universitetet i Manchester. Han arbejder ud fra devisen om, at alle tanker er lige, og målet er at lære at skabe et andet forhold til sine tanker. Det handler ikke om at ændre de negative til positive. Det handler snarere om at lade tankerne være – og ikke gøre noget ved dem.

 

Mange har haft det ligesom dig – nu kan de håndtere bekymringerne

Da jeg blev introduceret til værktøjerne, virkede det lidt for banalt i forhold til min egen tilstand. Jeg var midt i en meget opslidende bekymringscentrifuge. Efter at jeg fik fordøjet og trænet metoderne, knækkede jeg dog ret hurtigt koden til at få ro og slippe bekymringerne. Fra at det fyldte konstant, kan jeg nu parkere det og være bevidst om, hvornår jeg giver det lov til at fylde. Inden for 1 uge efter første samtale havde værktøjerne effekt. Det har givet nyt overskud og lettelse. Det er ligesom om, at der er noget fundamentalt i mit mindset, der har ændret sig, når jeg mærker ”bekymringstilstanden” komme snigende. Så dukker denne nye gode ven ”STOP” knappen op – og guider mig væk fra centrifugen. Før fyldte bekymringerne non stop, og jeg havde en fornemmelse af, at jeg nærmest gik i selvsving. Bevidstheden om, at jeg har en meget effektiv løsning til at stoppe bekymringer, gør jo, at jeg har mere overskud og kan fokusere på andre ”virkelige ting”, for det andet er ”jo bare tanker”.

Marianne

Inden jeg startede i forløb hos Henriette, havde jeg bekymringer og uro i kroppen, som kom og gik døgnet rundt. Det var meget ubehageligt. Og det gjorde mig nervøs og trist. Under første samtale fik jeg en øvelse, der lærte mig ikke at gå ”ind i mine tanker”. Jeg formåede ret hurtigt – faktisk allerede indenfor 2 dage – ikke at “gå” ind i mine tanker og køre med i den negative ”centrifuge”. I første samtale lærte jeg også en fokus øvelse at kende. Det gav så meget mening, proaktivt at flytte min opmærksomhed. Under anden samtale med Henriette lærte jeg at nedbringe den tid, jeg brugte på at bekymre mig. Kun kort tid efter anden samtale forsvandt mine bekymringer stort set. Eller rettere – bekymringerne stjal ikke længere min opmærksomhed, og min energi.nJeg oplever nu, at jeg har kontrol over min opmærksomhed, så bekymringerne ikke kontrollerer mig, min tilstand, mit humør. Jeg har fået det bedre og er taknemmelig for, at Henriette lærte mig disse teknikker. Dette forløb har helt sikkert givet mig mere livsværdi.

Jeanette

Da jeg startede hos Henriette var min krop i konstant alarmberedskab, og jeg følte mig utilstrækkelig alle steder; hos familien såvel som på arbejde. Jeg følte mig stresset og var i tvivl om jeg magtede jobbet. Jeg indså sammen med Henriette, at håndteringen af mine tanker er langt vigtigere for min ”work-life-balance” end antallet af timer, jeg reelt bruger på at arbejde. Det var derfor den største sejr og overraskelse at erkende, at jeg kan kontrollere hvad jeg gør med mine tanker. Min krops stress-symptomer var der alene, fordi mine tanker hele tiden centrerede sig om alt det, jeg ikke kunne styre på jobbet – fremtidige begivenheder, mandagens opgaver og mulige katastrofer. Mit hoved var konstant på arbejde. Også selvom vi hjemme var midt i fredagsslik og pizza.nHos Henriette fik jeg nogle meget konkrete værktøjer, som betyder, at jeg selv kan beslutte hvor meget jeg vil lade tanker om arbejde fylde. Jeg har med andre ord fundet en ”sluk”-knap, som jeg ikke anede eksisterede. Dét gav mig kontrollen tilbage!
Simple værktøjer, som i dag er en helt naturlig del af min hverdag. Det er en højere bevidsthed om, hvordan jeg styrer mine tanker, som også har givet mig en selvtillid og et overskud tilbage, som jeg havde mistet. For når jeg kan flytte fokus fra mine tanker, så kan jeg i princippet stå i det største stormvejr og alligevel gå i læ, når jeg har brug for det. Og jeg kan selv vælge, hvornår jeg træder ud i stormen igen. Jeg kan være på arbejde mentalt, når jeg vil – men jeg kan også lade være. Det bestemmer jeg selv nu. Jeg træner mit nærvær hele tiden og nogle dage går det selvfølgelig nemmere end andre, men følelsen af at vide, at jeg har evnerne til at møde enhver situation med ro og overskud, gør det langt lettere at træne det nærvær og slippe tankerne, når jeg har brug for det.

Engageret kvindelig leder i finansbranchen

Mit liv har været præget af angst, i sådan en grad, at jeg ikke har kunnet fungere. Tankerne styrede mig fuldstændig! Jeg lever i dag mit liv – ”med hånden på hjertet” – fuldstændig angstfrit. Jeg mærkede en forskel allerede efter den første samtale, og nu er mit liv fuldstændig forandret. Jeg fik værktøjer, jeg kunne arbejde med, nu og resten af livet. Henriette får min varmeste anbefaling. Hun er meget professionel, imødekommende, omfavnende og opmuntrende.

Maria, 36 år

Om coachingzonen

Kvinden bag Coachingzonen (2006) er Henriette Høeg. Hendes mission er at være med til at skabe robuste organisationer, der tackler udfordringer og forebygger stress i tide, så både ledere og medarbejdere kan folde deres fulde potentiale ud, og trivslen kan blomstre. Glade medarbejdere har positiv effekt på bundlinjen.

 

Om Henriette Høeg

Henriette brænder for at gøre en forskel for alle – voksne som unge – der oplever mistrivsel, pres, stress eller stressrelateret angst. Hun tilbyder skræddersyede forløb med afsæt i NLP, Positiv psykologi og Metakognitiv psykologi. Henriette har en bred, faglig ballast og møder den enkelte med empati, energi og en skarp intuition.

 

Kontakt mig her

Sundhedscenteret
Frederiksgade 7
3400 Hillerød

Hos Norup
Roskildevej 46
2000 Frederiksberg 

+45 6186 8611

hh@coachingzonen.com