+45 6186 8611 hh@coachingzonen.com

Udfordringer i ungdomslivet 

Udfordringer i ungdomslivet

– pres, stress, mistrivsel, selvværd

Mange unge oplever, at der er et hav af udfordringer i ungdomslivet. Det kan være krævende at skulle stå på egne ben, navigere i hverdagen, skabe struktur, få ting gjort og prioritere imellem alverdens muligheder.

Som ung skal du også “finde” dig selv, kunne stå op for dig selv, have tillid til dine egne  kompetencer og styrke dit selvværd.

Er du et svært sted lige nu?

Kan du nikke genkendende til:

 • Tankemylder og uro
 • Koncentrationsbesvær
 • Søvnbesvær, manglende energi og overskud
 • Tristhed og følelse af at være alene
 • Manglende selvværd
 • Usikkerhed i sociale sammenhænge
 • Udfordringer med at planlægge og  prioritere

Var svaret ”JA”? Prøv at høre! Du er helt normal! Der er ikke noget galt med dig.

Måske har du blot brug for en vejviser til at komme på rette kurs?

Fortsætter du som du plejer – med samme gamle vaner og mønstre – så er der stor sandsynlighed for, at du opnår samme resultat, symptomer/tegn. Men det behøver ikke være sådan!

Ét opkald til mig – så er du på vej …

Jeg vil gerne være din vejviser – og udstyre dig med din helt egen værktøjskasse, der kan styrke dit selvværd og lære dig at tage ansvar for dig, så du trives godt i din hverdag.

Du kan lære at:

 • Håndtere bekymringer
 • Navigere i hverdagen – i skolen, på studiet eller jobbet
 • Skabe struktur, planlægge, prioritere
 • Vælge til/fra og håndtere frygten for at gå glip af noget
 • Skabe study-work-life-balance
 • Styrke dit selvværd og behandle dig selv pænt
 • Stå ved dig og dine værdier
 • Håndtere selvkritik og feed-back fra andre
 Unge og studieliv – presset i skolen/på studiet?

Lad mig hjælpe dig på vej….


Jeg vil elske at bidrage med min viden og effektive værktøjer. Du skal have det godt! Nu …

Du kan starte med at bestille en indledende session – og herefter planlægger vi sammen et skræddersyet forløb til dig, så du får præcis den hjælp, du har bruge for – hverken mere eller mindre.

Vi kan mødes i Hillerød, på Frederiksberg eller på telefon, hvis det passer dig bedst?

Mange unge mennesker har haft det som dig
– og er nu kommet videre

Da jeg startede hos Henriette, følte jeg mig konstant ked af det. Jeg kunne ikke sætte helt sætte fingeren på præcis, hvad det var, men jeg følte tydeligt, at noget ikke var, som det skulle. Jeg havde intet overskud og følte, at jeg ikke var god nok til noget mere. Allerede efter 3 samtaler med Henriette kunne jeg mærke en tydelig forskel! Jeg følte mig ikke lige så ”tung” mere. I forløbet med Henriette har jeg lært at ”styre” mine tanker i langt højere grad, ved hjælp af forskellige værktøjer, præsenteret af hende. Gennem samtalerne med Henriette opdagede jeg især, hvor stor betydning mine tanker har for, hvordan jeg har det, men også at det er muligt IKKE at lade mig styre af dem. Jeg fået rigtig meget ud af at bruge værktøjerne i mange situationer i min hverdag, fx når jeg ikke kan sove pga. tankemylder, men her kan bruge forskellige værktøjer til at finde ro. Eller når eksamensnervøsiteten kommer snigende. Derudover har forløbet også hjulpet mig med at agere på de signaler, min krop sender. Når jeg kan mærke, at jeg falder tilbage i de gamle vaner, ved jeg nu, hvad jeg kan gøre for at komme tilbage på sporet igen. Det kan være grænseoverskridende at skulle åbne op overfor en fremmed, men som coach formår Henriette at skabe et rigtig trygt miljø og et ”safe space”. Henriette er megadygtig og skarp til at opfange det, man siger (og det man ikke siger). Derudover udfordrer hun én på en konstruktiv måde.
Hvis man er villig til at arbejde med sig selv, er et coachingforløb hos Henriette det hele værd! Både nu og her, men helt sikkert også på den lange bane. Generelt har jeg kun positive ord om Henriette.

Cecilie

Efter en længere periode med tiltagende stress og angst, henvendte jeg mig til Henriette, da jeg kunne mærke, at jeg havde brug for hjælp til at håndtere disse udfordringer. Det kan føles enormt grænseoverskridende at skulle acceptere, at man nogle gange har brug for en hjælpende hånd, men det er en af de bedste beslutninger, jeg længe har taget. Allerede efter 2 sessioner med Henriette kunne jeg mærke tydeligt forskel på mit humør, energiniveau og overskud i hverdagen.
Henriette og jeg arbejdede med nogle forskellige værktøjer, og det blev hurtigt klart for mig, at løsningen på mine udfordringer findes i de mentale værktøjer, som skal indarbejdes og trænes for at skabe nye og gode vaner. Efter et forløb på 5 sessioner med Henriette har jeg lært at håndtere min stress og angst på en måde, som giver mig frihed og overskud til at være den bedste udgave af mig selv. Jeg håber inderligt, at dette kan hjælpe andre unge med at række ude til én som dig, Henriette! Det er simpelthen så vigtigt!

Studerende

Emma

 

Forløbet hos Henriette, er noget af det mest givende, som jeg har været igennem. Jeg føler, at jeg har gjort noget virkeligt godt og vigtigt for mig selv. Jeg tog kontakt til Henriette, da jeg var nået til et punkt, hvor jeg konstant følte mig ked af det. Jeg følte mig utrolig presset i mit studieliv, jeg sov dårligt og havde utallige bekymringer og negative tanker, som overskyggede hele min hverdag. Dårlig samvittighed og følelser af utilstrækkelighed og “ikke at være god nok” gjorde, at jeg var drænet for energi og mit overskud var forsvundet. Jeg havde mistet fornemmelsen til at kunne mærke mig selv og mine grænser. Jeg har gennem mit forløb fået værktøjer og kompetencer til at takle bekymringer og tanker i min hverdag. Jeg har fået kastet lys over mine tankemønstre, prioriteringer, leveregler og mine personlige rettigheder, som jeg før ikke gav nok opmærksomhed. Jeg har lært at have fokus på at lytte og give plads til mig selv. Noget af det vigtigste, som jeg har lært, er en selvindsigt omkring, at det kun er mig selv, der beslutter, hvornår og hvilke tanker jeg vil give opmærksomhed. Jeg har fået kompetencer, viden og værktøjer, som jeg fremadrettet kan bruge til at takle bl.a. pressede situationer. Forløbet har medvirket positivt på mit overskud, humør, min selvtillid og min selvudvikling. Det har været befriende og trygt at snakke med en, som jeg ikke kendte og som virkelig lyttede åbent til mig.
Jeg vil til hver en tid anbefale et forløb hos Henriette. Tak!

Emma, studerende

Jeg oplevede et enormt pres, da jeg startede coachingforløb op i 3.G. Før forløbet var jeg rigtig stresset og følte mig generelt ikke særlig glad. Især skolen og andre private ting havde i lang tid været en ”stor last” for mig, som drænede mig for energi. Jeg tænkte først, at det var ’overdrevet’, da min mor foreslog mig et coachingforløb, for så dårligt syntes jeg heller ikke, jeg havde det. For det andet, mente jeg ikke, at jeg havde brug for en ’fremmed psykolog’, som kunne løse mine problemer, som i alt for lang tid var blevet undertrykt. Dog viste det sig meget hurtigt at være helt forkert! Efterfølgende havde jeg det meget bedre psykisk, da jeg fik en masse gode værktøjer – også til f.eks. at håndtere eksamener. Coachingforløbet gav mig en masse små forandringer og værktøjer, som tilsammen bidrager til en mere stabil og positiv hverdag. Dog er den allerstørste forandring, at jeg har fået bedre selvindsigt, og jeg ved nu, hvordan jeg skal tackle stressede og ubekvemme situationer. Nu skal der meget mere til at slå mig ud. Jeg kan mærke forskel på mit humør og mit overskud. Den største aha-oplevelse for mig var at opdage, at det kun er mig selv, som kan styre mine tanker, og det er derfor altid et aktivt valg, hvor meget opmærksomhed jeg giver dem. Jeg kan i høj grad anbefale et coachingforløb hos Henriette! Jeg vil især anbefale et forløb til stressede studerende – herunder især gymnasieelever. Det har givet mig en masse værktøjer, som jeg fremadrettet altid vil have med mig. Samtidig har det bidraget positivt til min selvudvikling.

Pige, 20 år

Før jeg startede hos Henriette, havde jeg i lang tid haft alt for meget om ørerne. En konstant fyldt kalender og et indre kaos med utallige bekymringer, dårlig samvittighed og ustoppelige negative tanker var blevet en del af min hverdag. Jeg fik svært ved at mærke mig selv og mine grænser. Henriette har været en utrolig stor hjælp og har givet mig en bred værktøjskasse, som jeg har implementeret i min hverdag og som jeg bruger dagligt. Jeg har fået fokus på mine tankemønstre, min adfærd, mine prioriteringer og mine personlige rettigheder. Derudover har jeg fået indsigt i, hvad der giver og hvad der tager min energi, og en bevidsthed om, hvordan jeg kan parkere en tanke/bekymring og først lade den fylde, når jeg giver den lov. Henriette er et meget tillidsvækkende og empatisk menneske. Hun formåede at skabe et troværdigt rum, hvori jeg fandt tryghed og støtte og jeg er hende meget taknemmelig. Under forløbet med Henriette gik jeg altid derfra med et stort smil, fornyet energi og en følelse af, at jeg nu var på rette vej.
Jeg kan stærkt anbefale Henriette.

Sophia, 23 år, studerende

Jeg har gået til coach i cirka et år nu, og jeg kan rigtig godt lide det. Jeg startede, fordi jeg havde nogle udfordringer i mit liv. Jeg havde brug for at blive vejledt i en god retning. Jeg kunne altid få en lektion fra mine forældre, men at have en coach er et helt nyt perspektiv udefra. Henriette er god til at hjælpe mig med at vende ”de dumme ting” til gode, så jeg går hjem med en god fornemmelse i maven. Jeg har fået vendt mange ting i mit liv, og det har hjulpet mig rigtig meget. Det er ikke ligesom en psykolog, en coach er mere inspirerende, hvilket virker meget bedre på mig.

Amalie, 3. G’er

Efter jeg begyndte på studiet fik jeg alt for meget om ørerne. Der var så meget jeg gerne ville og glædede mig til, men det blev alligevel for meget. Jeg fik svært ved at sove og begyndte at tvivle på mig selv. Henriette har været en super hjælp og har givet mig en bred værktøjskasse, som jeg benytter dagligt. Jeg har fået fokus på mine tankemønstre, mine prioriteringer – og på hvad der giver og hvad der tager min energi. Under forløbet med Henriette gik jeg altid derfra med et kæmpe smil, fornyet energi og en følelse af, at jeg nu igen var på rette vej.

Mette, 23 år, økonomistuderende KU

Der er så mange ting og valg, de unge skal forholde sig til i dag. Mulighederne er nærmest ulideligt uendelige. Og hvordan pokker hjælper man som forældre bedst sit barn på vej? Jeg gav min datter en gave. Ikke en ny kjole, ikke et par nye sko, men et forløb hos Henriette. Og hun blev så glad! Henriette har givet min datter en værktøjskasse. En kasse, hun kan bruge løs af, når eksamenspresset bliver for stort, når livet går for stærkt og når prioriteringerne smuldrer. Der er mange gode ting i den kasse – og alle unge har brug for sådan én.
Ja, alle unge har brug for en Henriette.

Jane, mor til ung studerende

Jeg blev anbefalet af min mor at snakke med Henriette, fordi jeg havde mistet fodfæstet lidt. Jeg havde 2 sessioner hos Henriette, hvor jeg fik nogle øvelser og værktøjer, som jeg benytter mig af. Henriette er et meget tillidsvækkende menneske, og jeg følte at jeg kunne være meget ærlig. Allerede efter første session kunne jeg mærke en forandring…

Kristoffer, studerende

Jeg har en dreng, som tvivlede på hvad han skulle med sit liv. Som forælder kan man lytte og måske komme med hints til hjælp. Jeg har selv gået hos Henriette med STOR succes, og var derfor ikke i tvivl om, at min søn kunne bruge hendes fantastiske måde at guide på. Han er blevet mere sikke på sig selv og sine valg.

Mor til søn, der studerer

Jeg startede hos Henriette på opfordring fra min far, efter et sammenbrud. Jeg havde i de foregående år følt mig stresset, men ikke villet se det i øjnene. Jeg havde dagligt fysiske/angst lignende symptomer. Jeg startede et forløb op på 6 gange, men allerede efter den første, følte jeg, at det rykkede noget. Der var så mange ting, som gik op for mig, da de blev sat i perspektiv. Jeg fik løbende præsenteret flere værktøjer, som blev bygget på i mit tempo – efter hvordan jeg gerne vil leve mit ”nye” liv. Både jeg og min omgangskreds kunne mærke, at værktøjerne virkede. Det gav blod på tanden til at arbejde videre. Nu sidder jeg her efter 6 gange og føler mig mere som ”mig selv” end jeg har gjort i flere år. Jeg har fået overskud, mine angstlignende symptomer er ved at være forsvundet, jeg er glad og langt mere optimistisk omkring fremtiden. Jeg er sikker på, at jeg ikke vender tilbage til stress, da jeg har værktøjer til at gøre brug af resten af livet. Tak.

Emilie, 24 år, studerende 

Henriettes coaching har været en kæmpe hjælp for mig. Inden jeg mødte hende, var jeg tit fortvivlet og bekymret for alle mulige scenarier i min hverdag og på mit studie, hvilket ofte førte til tankemylder. Jeg havde svært ved at sove og følte mig stresset. Mit forløb hos Henriette har hjulpet mig til at forstå, hvordan jeg kan tage kontrol over min opmærksomhed – og håndtere mine tanker. Hun har givet mig nogle værktøjer, og ydermere lært mig, hvordan de giver mening i praksis. Det gør, at jeg, efter at have afsluttet mit forløb, føler mig rustet til at håndtere potentielle udfordringer, uden at bekymre mig unødigt.

3. års studerende CBS

Mit forløb hos Henriette er noget af det bedste jeg har gjort for mig selv. For mig var det utrolig rart og trygt at snakke med hende. Henriette gav sig tid til at lytte på dét, som jeg havde at sige. Hun fik mig til selv at konkludere på dét, jeg sagde og gjorde. Det var med til at få mig til at indse, at det faktisk ikke var nødvendigt, at jeg bekymrede mig om nogle af de ting, jeg gjorde. Da jeg startede, var jeg et sted, hvor jeg følte, at mine tanker og bekymringer ”overtog” mit hoved til eksamener. Så i stedet for at bruge hovedet ”fagligt” til eksamen, brugte jeg det til at tænke over alt for meget og bekymre mig om ting, som jeg alligevel ikke kunne gøre noget ved. Henriette har givet mig værktøjer til at håndtere mine bekymringer. Dog er værktøjerne ikke kun noget, som jeg kan bruge til eksamen, men også i min ”normale” hverdag, hvor jeg nu kan fokusere mere på mig, og ikke så meget på hvad andre tænker eller synes. Jeg har lært at sige fra, både overfor mig selv og andre – og gøre dét, som gør mig glad. Mit mål var at få noget mere selvtillid og bruge dét – både til eksamen, men også i min hverdag. Jeg er kommet i mål. Jeg vil aldrig tøve med at tage et forløb hos Henriette igen.

Emilie, 3. års studerende, København

Om coachingzonen

Kvinden bag Coachingzonen (2006) er Henriette Høeg. Hendes mission er at være med til at skabe robuste organisationer, der tackler udfordringer og forebygger stress i tide, så både ledere og medarbejdere kan folde deres fulde potentiale ud, og trivslen kan blomstre. Glade medarbejdere har positiv effekt på bundlinjen.

 

Om Henriette Høeg

Henriette brænder for at gøre en forskel for alle – voksne som unge – der oplever mistrivsel, pres, stress eller stressrelateret angst. Hun tilbyder skræddersyede forløb med afsæt i NLP, Positiv psykologi og Metakognitiv psykologi. Henriette har en bred, faglig ballast og møder den enkelte med empati, energi og en skarp intuition.

 

Kontakt mig her

Sundhedscenteret
Frederiksgade 7
3400 Hillerød

Hos Norup
Roskildevej 46
2000 Frederiksberg 

+45 6186 8611

hh@coachingzonen.com