+45 6186 8611 hh@coachingzonen.com

Det krævede noget mod, da Emilie måtte erkende, at hun havde brug for hjælp. I den indledende samtale, vi havde forud for coachingforløbet, fortalte hun, at hun tvivlede rigtigt meget, og at hendes ønske var at finde troen på sig selv. 

Det blev hurtigt klart for mig, hvordan jeg skulle stykke Emilies forløb sammen og hvilke redskaber, hun havde behov for. Selvkritik og selvværd var nøgleordene.

Da den unge pige var fyldt op af tanker, var det naturligt, at hendes proces startede med redskaber til at håndtere dem. Det var blevet hverdagskost for Emilie at give for megen opmærksomhed til sine bekymringer, tankelæsning, sammenligning og ikke mindst til kritisk selvevaluering. 

Udbyttet af dét var indre uro, manglende tro på sig selv og følelsen af, at det var svært at være sig selv. Udadtil kom det til udtryk på forskellige måder blandt venner, i familien og i skolen. Mange ville nok sige, at hun virkede nervøs, indadvendt og stille. Emilie selv oplevede, at hun var voldsomt bange for at begå fejl og derfor hellere var passiv og tavs. 

Nye redskaber gjorde en forskel for selvværdet!

Efter et par samtaler – og træning derhjemme – havde Emilie godt fat i redskaberne, og hun mærkede, at det gjorde en forskel at lade de kritiske tanker om sig selv være. Det blev tydeligt, at det også kom til at gøre en forskel, da hun herefter arbejdede med redskaber og øvelser til bl.a. at: 

  • Stå ved sig selv
  • Behandle sig selv pænt 
  • Anerkende sine egne styrker 
  • Tanke sig selv op med noget, der gjorde hende glad

I den sidste samtale, vi havde, fortalte Emilie mig, at hun var kommet i mål i sit forløb, og at beviset var, at hun: 

  • Turde sige sin mening
  • Lyttede til sine behov 
  • Var aktiv og talte med højere stemme i timerne
  • Hvilede mere i sig selv 
  • Var mere åben i sine relationer
  • Og vigtigst af alt – at hun troede på sig selv 

 

Mindre selvkritik – bedre selvværd 

I dag siger Emilie om sit forløb – til inspiration for andre unge: “Jeg kan virkelig anbefale et coachingforløb. Jeg startede hos Henriette, fordi jeg nærmest havde mistet troen på mig selv. Jeg sammenlignede mig selv med alle omkring mig, og jeg blev ved med at slå mig selv oveni hovedet og sige til mig selv, at jeg ikke var god nok. Før overtænkte jeg alting. Og efter få samtaler, havde Henriette givet mig en masse værktøjer, jeg kunne bruge. Hun hjalp mig virkelig til at få troen på mig selv”…

Fortællingen handler om Emilie, folkeskoleelev.
Hun gik i individuelt coachingforløb – læs mere – hos Coachingzonen i 2022.
Emilie havde i alt 7 samtaler.