+45 6186 8611 hh@coachingzonen.com

Lyt til din krop!

Den er din sande vejviser. Hvis du er opmærksom på det. 

Du behøver ikke en gang de dersens moderne ”måleapparater” til at fortælle dig, at du skal spise, drikke, sove, bevæge dig. Faktisk kan du blot se, mærke og lytte til de signaler, der er. 

Din krop er designet til at vise dig vej

Den signalerer, at den er sulten, mæt, tørstig, kold, varm, træt (flad på batteriet), søvnig (tid til at sove) … Derfor er det en ualmindelig god idé, at du lytter til den og giver efter. 

Lidt ligesom, når lamperne lyser i din bil – og der skal tankes benzin, hældes olie på eller køres i ”pit” i en kortere eller længere periode. 

Når du suser afsted ud i hverdagens hamsterhjul, kan du i skyndingen komme til at dulme, overse, overhøre og vænne dig til kroppens reaktioner – også signaler på stress. Som blot larmer mere og mere, indtil du stopper op. 

Har du søvnproblemer, udfordringer med immunforsvaret, fordøjelse og dét der ligner, så er det et kærligt vink med en vognstang. Du er for langt ude. Væk. Væk fra dig selv. Gør dig selv den tjeneste at finde vejen hjem igen… 

Du behøver imidlertid ikke at gå helt over i den anden grøft, spejde og tjekke efter konstant, om der nu er et tegn, et symptom. Du kan regne med, at det viser sig, helt af sig selv. 

Stol på din krop. Den er nemlig super klog! Og signaler og symptomer kommer! Ikke for at genere dig. Men som en høflig reminder om at tage vare på dig. 

Spørg dig selv hvad du har brug for!

Mærk hvad det faktisk giver dig, når du lytter efter og handler på det behov, du og din krop har.

Måske har du en indvending: ”Jamen, det er da egoistisk, at jeg altid gør dét, jeg har brug for”. 

Men vi kan vende den lidt om. Hvad vil du sige til din bedste ven, der fortæller, at hun for tiden arbejder til sent ud på aftenen, ikke når til sine fritidsaktiviteter og bare er så træt konstant? Du vil sikkert sige, at hun skal lytte til sig selv og gøre dét, hun har behov for, for at få sin energi tilbage. 

Ikke spor egoistisk. Men en nødvendighed. 

Det er nødvendigt, at du drager omsorg for dig selv. 

Lyt til din krop. Din sande vejviser. 

Har du brug for hjælp til at komme tilbage på sporet, så starter rejsen med et klik her