+45 6186 8611 hh@coachingzonen.com

For de fleste mennesker har det været udfordrende nærmest ”over night” at skulle finde en ny form på hverdagen. Alle har været tvunget til ufrivilligt at gøre op med vante rutiner og finde en ”new normal”. Tag ansvar for at hjælpe dig selv og skab mening i en turbulent tid.

Jeg har allerede haft en del mennesker i røret, der har søgt råd, vejledning og sparring på, hvordan i alverden man skaber nye rammer midt i kaos. Og hvordan man tøjler bekymringer og frygt, så angst og stresssymptomer ikke brager derudaf …

Når hverdagen slår en kolbøtte, kan det være godt at sætte fokus på al dét, du selv kan være herre over. Fremfor at have fokus på dét, der er livsvilkår for os alle lige nu – Danmark er lukket ned, på ubestemt tid. Uanset hvor meget vi end bekymrer os om situationen, så ændrer det ingenting. Den er, som den er. Desværre!

Dét, vi alle dog kan gøre, er at hjælpe os selv (og andre) til at skabe en god hverdag, der er meningsfuld, så der er noget at stå op til i ”vente-tiden”; i tiden indtil vi er på den anden side af krisen.

Lad dig gerne inspirere af nogle af de vejledninger og råd, jeg giver ud i denne tid til dem, der kontakter mig, for at holde snuden i sporet og humøret oppe.

Skab mening i en turbulent tid 

De fleste mennesker trives bedste i vante rammer, med fast rutiner og vaner. At skabe nye vaner kan være noget af det sværeste. Det kan tage tid. Og kræver måske også noget ekstra energi. Lige nu er vi dog alle nødt til at give slip på ”plejer” – for de færreste ting er, som de plejer, lige nu. Der er flere ting, du kan gøre for at skabe struktur i en turbulent tid. Så hold dit fokus på dét, du har indflydelse på:

 • Beslut hvornår din arbejdsdag starter og slutter.
 • Læg pauser ind imellem dine arbejdsopgaver og møder med kollegaer på Skype.
 • Hold frokostpause fra ”hjemmekontoret” på et fastlagt tidspunkt.
 • Hold fri fra arbejdet, når du har fri. Også selvom du ikke skal hente børn i skolen eller køre til fritidsaktiviteter i øjeblikket.
 • Meld ud til familien, hvornår I arbejder (du med arbejdsopgaver og børnene med lektier), og hvornår I holder pauser. På den måde kan I alle være mest muligt effektive – og forstyrre hinanden mindst muligt.
 • Har børnene i ”hjemmeskolen” brug for instruktion eller hjælp til en opgave, så aftal, hvornår på dagen I løser det.

Evaluér løbende

Brug dine erfaringer fra de seneste uger. Er din planlægning realistisk? Kan du leve op til dine egen forventninger, eller er det tid til at justere på noget? Så gør det nu – og stop frustration, dårlig samvittighed, følelse af at være utilstrækkelig – eller hvad der måtte plage dig. Kører det hele ”som smurt”, så fortsæt derud af …

Bevar din gode energi

 • Skab en så ”normal” døgnrytme, som muligt. Forsøg at gå i seng og stå op på dét tidspunkt, du plejer. På den måde undgår du, at dag og nat flyder sammen. Jo bedre nattesøvn du får, jo mere overskud har du til at håndtere, at hverdagen lige nu byder på mange uforudsete og udefrakommende forandringer.
 • Frisk luft og dagslys har en god effekt på humøret, og det er selvsagt godt i denne turbulente tid. Det kan være, at du kan sidde lidt på altanen, komme i haven og potte dine forårsblomster eller jogge en tur i nabolaget (uden dog at komme alt for tæt for andre mennesker). Daglig bevægelse gør godt både for helbred og sind.
 • I denne tid hvor mange af os sidder mere hjemme, er der kortere vej til køleskabet – og måske melder trangen til ”trøstespisning” sig også. Vær opmærksom på at holde dit blodsukker stabilt, så du bevarer din gode energi – og minimerer trangen til søde søger.

Tank dig selv op – og skab positive emotioner

I denne tid hvor vi på daglig basis bombarderes med nyheder fra ind- og udland, så kræver det lige lidt mere af de fleste at kunne bevare roen og et positivt sind. Du kan hjælpe dig selv på flere måder:

 • Sæt fokus dét, der tanker dig op – og skaber en rar tilstand. Sørg for hver dag at gøre noget af det, der gør dig glad. Det kan være alt fra at hækle, tegne, læse romaner, lægge kabale til at se TV-serier eller ”rode” i haven.
 • Gør status over din dag, hver dag. Nedskriv dét, du har været glad for i dag. Det kan være alt muligt mellem himmel og jord, stort eller småt. Det skaber en god følelse at hjælpe sig selv til at huske på dét, der rart. Særligt i en svær tid.
 • Spørg også gerne dig selv: ”Hvordan får jeg det bedste ud af den hverdag, der er lige nu?” Træf en beslutning og gør dét, der gør dig godt.

Social kontakt – er du over-/understimuleret

Der er forskelligt, hvordan mennesker oplever denne tid. Nogle har det virkeligt skidt med at være afskåret fra den almindelige daglige kontakt med kollegaer, venner, studiekammerater… Andre har det vildt svært med at skulle være sammen med familien non stop, og måske på få kvadratmeter. Lyt til dig selv og dit behov. Og find løsning på, hvordan du får dit behov opfyldt:

 • Hvordan kan du hjælpe dig selv til mere tid alene, hvis du er fyldt op af at være tæt på familien i ”hjemmeskolen”, på ”hjemmearbejdspladsen” hver dag.
 • Hvordan kan du hjælpe dig selv til at få mere social kontakt med omverdenen i en tid, hvor alle siger: ”Stay home”.

Påvirket af nyhedsstrømmen – tag fjernbetjeningen!

Mærker du, at du bliver påvirket af mediernes massive dækning af situationen, så grib din fjernbetjening – og træf et valg. Beslut dig for hvor mange udsendelser du vil se/høre om dagen, i hvor lang tid – og hvornår på dagen. Hav også opmærksomhed på, hvad du bruger al informationen til. Sætter det gang i tankemylder og bekymringer, der ingen ende vil tage, så dit velvære, din søvn og dit humør bliver påvirket? Så er det noget at gøre ….

Hjælp til at håndtere dine tanker

Har du brug for hjælp til at håndtere dine bekymringer i denne tid, så kan du evt. læse artiklen, som Magasinet LIV bragte med mig i efteråret, hvor jeg kommer med gode råd om sunde, mentale vaner. Klik her

Jeg tilbyder selvfølgelig også individuelle forløb – læs mere. Du får brugbare værktøjer til at tackle din nye hverdag – og alle tankerne om den.  Samtalerne foregår face2face eller på telefon. Sammen finder vi den bedste løsning for dig.

Skab mening i en turbulent tid.

Go’ fornøjelse!