+45 6186 8611 hh@coachingzonen.com

“The time to relax is when you don’t have time for it”….

I stressende perioder skærer mange af os ned på aktiviteter, der aktiverer det parasympatiske nervesystem, fordi vi ikke overskuer at prioritere tid til det, når alle pligterne står i kø…

Det parasympatiske nervesystem er kroppens ro/hvilesystem, som sørger for at få kroppen til at falde til ro, når du restituerer efter en aktivitet med høj energi eller efter en udfordrende situation.

Det sympatiske nervesystem er kroppens kamp/flugtsystem, som sørger for at mobilisere en masse energi, når du står overfor en stor udfordring eller fare.

Det er en naturligt, at du har perioder i dit liv, der kræver ekstra fysisk eller psykisk energi. Kroppens biokemiske system er designet til at klare, at der er udsving, når bare du har en nogenlunde lige fordeling mellem de to nervesystemer.

Kroppen udfordres nemlig for alvor, når dit sympatiske nervesystem er aktiveret permanent over længere tid – og du er høj på stresshormoner. Du genkender måske, at din fordøjelse og søvn er påvirket, din sexlyst er forringet og dit immunforsvar er nedsat….?

Forebyggelse af stress handler om, at du bevidst sørger for at holde balancen mellem dit sympatiske og dit parasympatiske nervesystem, og at en fysisk eller psykisk belastende periode altid bliver efterfulgt af en periode med restitution.

Det er særligt vigtigt, at du aktiverer dit parasympatiske nervesystem, når du er i en periode med stress på. Læg mærke til, hvad der får dig til at føle dig godt tilpas og får dig til at slappe af…. Noget der giver dig glæde og velvære, og ikke trækker veksler på din ”slunkne” konto.

Sørg for at erobre tid til at have kontakt til dit ro/hvilesystem hver dag…..

God fornøjelse 🙂

KH. Henriette