+45 6186 8611 hh@coachingzonen.com

Det var frygten for eksamensangst, der fik Anna til indlede et coachingforløb. Hun havde tidligere høstet negative erfaringer med eksaminer. Hun ønskede at få brugbare værktøjer, så hun kunne hjælpe sig selv i dagene op til – og under – de afsluttende eksaminer i 1.G.

Indledningsvis talte vi om, at jeg ikke ville garantere hende 12-taller, og at dét ikke måtte være målet i sig selv. Ambitionen var heller ikke, at Anna skulle blive helt fri af nervøsitet, men snarere at hun fik så meget ro på nerverne, at hun var i stand til at bevare overblikket, ”låse op” for sin store vidensbank og tale i roligt tempo, når lærer og censor stillede spørgsmål. 

Jeg fortalte Anna, at ”sommerfugle i maven” er helt naturlige, når man skal præstere noget ekstraordinært. Og at den der ekstra ”spænding” faktisk kan sætte én op, når der er noget vigtigt på spil. 

Og så var vi klar! Til at kick-starte processen med de elementer og redskaber, som kunne sætte Anna fri af eksamensangst:

  • Håndtering af bekymringer, forestillinger, katastrofe-tanker i dagene før og under selve eksamen
  • Nyttige fif til at skabe en ressourcefuld tilstand
  • Indsigt i egne styrker og brugen af dem 
  • Opgør med sit selv-billede og den gamle fortælling om eksamen

I takt med at Anna arbejdede med redskaber til at have det godt med fremtidige læseferier og eksaminer, øvede hun sig i sin hverdag – i at sige mere i timerne, gå til tavlen, bevare roen under en fremlæggelse. På den måde fik hun allerede dér nogle erfaringer, hun kunne drage nytte af senere. 

Tavlen er visket ren – nye positive eksamenserfaringer

I dag siger Anna selv om sit forløb: ”Jeg er taknemmelig for at have haft Henriette til at guide. Hun har givet mig et nyt syn på mundtlige eksaminer. Jeg har fået hjælp til at ”viske tavlen ren” og skabe nye positive erfaringer med eksaminer. Jeg har fået nogle brugbare værktøjer, som både har gjort eksamen til en god oplevelse, men også min hverdag nemmere. Det er slut med eksamensangst” …

Har du eksamens- eller præstationsangst?

Ræk ud efter hjælp i tide, hvis du er rystende nervøs og blokerer, når du skal til eksamen. Det er en god idé at starte i coachingforløb nogle måneder før – læs mere. Så kan du nå at øve dig i at bruge de nye redskaber i andre sammenhænge, til hverdag – og på den måde få dem ind under huden, inden du skal op til eksamen. 

Beretningen handler om Anna, i 1.G.
Hun gik i individuelt coachingforløb hos Coachingzonen i 2022.
Anna havde i alt 7 samtaler.