+45 6186 8611 hh@coachingzonen.com

Mange mennesker oplever, at det er udfordrende at skulle tilbage til hverdagen, når ferien slutter. Det kan nærmest føles som at speede op fra 0 til 100.

Fra feriestemning til hverdagspres

Hamsterhjulet kører, igen, for fuld skrue. Travlhed, tidspres, brandslukning… Væk var den rare feriestemning og gode tilstand!

Det er nok utopisk at tro, at vi kan bevare feriestemningen året rundt, hver dag. Omvendt kan det være en god idé at overveje, hvad du kan gøre for, at overgangen fra ferie til hverdag bliver god. Og endnu bedre – hvordan du kan skabe en hverdag i balance.

Måske kan du kopiere de strategier, du har i ferietiden og gøre brug af dem, når hverdagen melder sig? Hvordan ville hverdagen mon se ud, hvis du havde fokus på:

  • Restitution
  • Relationer
  • Rette benzin
  • Nærvær i nuet
  • Prioritering

Restitution 

I ferietiden har du måske taget lange, varme bade eller daset på sofaen med din yndlingskrimi. Overvej hvordan du i hverdagen kan sætte restitution på dagsordenen, så der er balance mellem “doing” og “being”.

Relationer

I ferietiden bruger vi ofte tid sammen med mennesker, vi holder af. Sørg for, at du også i hverdagen bruger tid på at pleje de relationer, du har det rart sammen med. Dét smitter positivt af på den følelsesmæssige balance.

Rette benzin

Nogle flyver til feriedestinationen. Andre kører. Inden bilen ruller ud af indkørslen med kurs mod fremmede himmelstrøg, er det helt naturligt at checke bilens dæktryk og tanke op med den rette benzin. Sørg for at give dig selv de mest optimale betingelser for at kunne køre der ud af i hverdagen. Vi kommer langt og forebygger ”motorstop” ved at sove nok, spise nærende kost og motionere.

Nærvær i nuet

Når vi holder ferie, sker der som regel det, at samværet bliver mere intenst og givende. Sandsynligvis fordi vi ikke behøver at ”konkurrere mod” TV programmer, sociale medier, telefonopkald og andet, der stjæler opmærksomhed. Vi er sammen og “er” bare. Lige her. Tilstede. I nuet. Det har stor betydning at skabe en hverdag, hvor der også er plads til nærvær i nuet, f.eks. at:

  • Spise uforstyrret
  • Gå langsomt fra A til B
  • Nyde morgenbadet
  • Lytte aktivt i dialogen med andre

Prioritering af værdier

Når vi holder ferie, er vi ofte rigtigt gode til at bruge tid på noget, der skaber værdi. Tænk hvilken forskel det kan gøre, når du skaber rum til at vælge dét til, der skaber værdi i din hverdag.

Jeg håber, at du er blevet inspireret til at kopiere dine feriestrategier ind i dit hverdagsliv, så du slipper for at gå fra feriestemning til hverdagspres.