+45 6186 8611 hh@coachingzonen.com

Angst var blevet hverdagskost.

Bent følte sig enormt presset. En hændelse i hans liv, havde fået ham til at kick-starte en uhensigtsmæssig vane. Han var begyndt at vende en stor del af sin opmærksomhed indad – på sine tanker og kropsreaktioner. Det tappede ham for overskud, glæde og motivation, som blev slukket som et knips med fingrene. Og dét betød, at han i en periode ikke magtede at tage på arbejde. 

Bent rakte ud efter min hjælp til at stikke en kæp i hjulet på sin nye, usunde vane. Dét fik for ham en meget afgørende – livsforandrende – betydning at være i et forløb, hvor han fik konkrete redskaber til at hjælpe sig selv. Han gik fra at være angst til nærmest lykkelig.

Indre fokus fik angsten til at vokse

Bent var godt klar over, at han brugte usædvanligt meget tid i sit hoved, og at han var optaget af at kigge tilbage på den hændelse, han havde været ude for. Han kunne ”spille filmen” igen og igen, uden at det på nogen måde ændrede dét, der var sket. Men hver gang gjorde det ham bange og fik frygten til at vokse sig større. 

I samtaler med Bent blev det klart for mig – og for ham selv – at det kostede ham afsindigt meget, at han dagligt brugte op mod 3 timer på at:

  • Gruble over en hændelse, han tidligere havde været ude for
  • ”Scanne” sin krop for at sikre sig, at der ikke var ”faretruende” symptomer
  • Google symptomer og tale med andre om dem
  • Bekymre sig og forestille sig de værst tænkelige katastrofe-scenarier (hvad nu hvis …) i fremtiden 

I forløbet lærte og øvede Bent sig i stedet i at:

  • Lade sine tanker være i fred 
  • Vende sin opmærksomhed ud i virkeligheden – frem for at slå lejr i katastrofetanker i hovedet 
  • Bruge mindst mulig tid på nytteløse tankeprocesser

Fri af angst

Bent holdt op med at gruble unødigt, google og scanne sin krop for symptomer – og vigtigst af alt reducerede han tiden, han brugte på katastrofetanker, til et minimum. Bent oplevede, at angsten forsvandt, som dug for solen i det øjeblik, han havde fået skovlen under sine uhensigtsmæssige mentale strategier. 

Stille og roligt spirede lysten, glæden og motivationen på ny. Bent vendte tilbage på arbejdet. Og han mærkede tilmed, at han havde overskud til sin fritidsinteresse og sine nærmeste. 

Efter sidste samtale skrev Bent en mail til mig, hvori han takkede for hjælpen og beskrev, at hans tilstand havde forandret sig ”fra dødsangst til nærmest lykkelig”. 

Fortællingen handler om ”Bent” (anonymiseret), der er rådgiver i finansbranchen.
Han gik i individuelt coachingforløb – læs mere – hos Coachingzonen i 2020.
Bent havde i alt 4 samtaler.