+45 6186 8611 hh@coachingzonen.com

Vil du have fuld valuta for feriepengene, så er det en god idé at have fokus på mental sundhed – også i sommerferien.

Der bliver skrevet mangt og meget om, at det er vigtigt, at du i din sommerferie sørger for at komme helt ned i gear, restituere og slappe af. ”Du skal bare slukke pc’en og telefonen, og så er du fit for fight, efter ferien”. Hvad nu hvis det ikke er hele sandheden!?

Min erfaring er, at ovenstående ikke kan stå alene, hvis du har et ønske om at være opladet og fuld af energi, når du kommer tilbage.

Jeg har fra min praksis en masse levende eksempler på, at det ikke nødvendigvis skaber en bedre tilstand/overskud at sætte arbejdet, opgaver eller andet “på pause” fysisk… og slet ikke, hvis du ikke sætter det ”på pause” mentalt.

Nogle mennesker føler sig stadig trætte og uoplagte på trods af, at bilen kun lige er landet i carporten efter 14 dage i sydens sol. Kender du til det?

I min optik skal der noget andet og mere til… Forskellen på at være ladet op og ikke ladet op handler i den grad også om hvad du gør mentalt, når du holder ferie og fri.

Fokus på mental sundhed i ferietiden

Ferietiden skaber alt andet lige mere rum og tid til at give opmærksomhed til dine tanker. Hvis du ikke er bevidst og opmærksom, kan du “være optaget” af grublerier, bekymringer, katastrofetanker og forestillinger om hvad fremtiden bringer 24/7. Det påvirker i den grad din tilstand, dit humør og dit nærvær, selvom du ligger på en solseng og “gearer ned”…

Derfor er mit bedste sommerferie-råd til dig:
Vær opmærksom på hvilke tanker, du dvæler ved, i din sommerferie. Sæt din mentale sundhed i fokus.

3 gode øvelser til at styrke den mentale sundhed 

Ønsker du at kommet opladet tilbage på job, så hjælp dig selv til at:

1. Bruge minimal tid på at bekymre dig. Indfør fx en “åbningstid” på max 10 minutter pr. feriedag, hvor du forholder dig til tanken. Det er vigtigt, at du beslutter dig for, hvornår på dagen det skal være. På den måde tager du styringen, så tankerne ikke kommer til at styre dig.

2. Lade bekymringer om job og arbejdsopgaver være. Forestil dig fx at du sætter tankerne i en “ventesal”, indtil du er på arbejde igen

3. Flytte din opmærksomhed og dit fokus. Du kan ikke styre, at der ”popper” en bekymring op, men du har et frit valg, om du giver den opmærksomhed eller du rettet dit fokus hen på noget andet – fx at dine børn leger ved poolen, at de spiller god musik på scenen, at din partner serverer en smagfuld drink …. Den tid du er optaget af ”ydre” ting, kan du ikke have ”indre” fokus på dine bekymringer. Tag dine sanser til hjælp – kig, lyt, smag og duft.

God fornøjelse med at sætte din mentale sundhed i fokus – læs mere
Rigtig god sommerferie!

Nu hiver jeg stikket for en stund – og fokuserer på nærvær, hygge og sunde mentale strategier 🙂

Sommerhilsner
Henriette