+45 6186 8611 hh@coachingzonen.com

Magien opstår, når du finder dine styrker i dig selv … Du er god nok – og de gaver (ressourcer, talenter, styrker), DU er født med, er noget!

Det var hovedbudskabet i teatergruppen Mastodonternes fortolkning og opsætning af Ole Lund Kirkegaards klassiker ”Gummi Tarzan”, som jeg så forleden. Det var en absolut velspillet forestilling med gode skuespilpræstationer.

Måske kender du til dét der med at sammenligne dig med de andre? Og have følelsen af kun at være god nok, når du ser ud, som de andre, eller du er god til de helt samme ting.

Gummi Tarzan havde en rædselsfuld skoletid. Han kunne ikke løbe på løbehjul, han havde svært ved at læse, hans muskler var små – og han kunne ikke finde ud af at spille fodbold. Både han selv, hans lærere – og hans forældre – havde travlt med at sætte fingeren på alt dét, Gummi Tarzan ikke kunne og ikke var.

Du behøver ikke sammenligne dig med ”Tarzan” – og finde dig selv for lille, for let, for lidt. Du er ikke Tarzan. Og du skal ikke være Tarzan!

Stop det … Stop det nu!

Du er DIG. Og du ER noget. Du HAR værdi!

Du behøver ikke trække maven ind, klippe håret i en bestemt frisure eller få 12 i matematik for at være god nok. Du ER god nok! Uanset hvordan du ser ud, eller hvad du kan præstere.

På scenen havde Gummi Tarzan så travlt med at være ked af ikke at kunne spytte ”langspyt”, ligesom de andre seje drenge, at han ikke følte sig noget værd.

Det gik dog op for ham til sidst, at han aldrig ville blive lykkelig og tilfreds, hvis han fortsatte med at sammenligne sig med andre og drømme om at være en anden end dén, han er. Og fra den dag turde han stå ved sig selv. Ivan Olsen (som er Gummi Tarzans rigtige navn) og alle hans kvaliteter fik lov at blomstre.

Har du brug for hjælp til at pakke din indre Gummi Tarzan væk – og stå ved dig?

Hent 7 gode råd her:
1. Kig din egen fortælling efter i sømmene. Hvad fortæller du dig selv om dig selv?
2. Arbejd på din fortælling, hvor du har fremhæver de gaver – talenter – styrker, du har
3. Brug dine styrker og talenter i hverdagen – det bliver du glad af
4. Highlight det, der går godt
5. Fejr dine succeser og fortæl gerne andre om dem
6. Når noget ikke lykkes, så brug læringen i næste forsøg
7. Vær din egen bedst ven – og pak din indre kritiker væk

Har du brug for værktøjer og et kærligt skub, så guider jeg dig gerne på vej i 1:1 samtaler, så du kan folde dig ud og blomstre.